Klikom na "Prihvati sve kolačiće" pristajete na skladištenje kolačića na vašem uređaju radi poboljšanja navigacije na sajtu, analiziranja korišćenja sajta i podrške našim marketinškim naporima. Pogledajte našu Politiku privatnosti za više informacija.
Rent-A-Car

6 destinacija u Srbiji za romantičan vikend za dvoje

October 4, 2024
6 destinacija u Srbiji za romantičan vikend za dvoje

Ako tražite pravo mesto za romantično putovanje ili odmor sa vašim partnerom, ne morate daleko da idete. Srbija je bogata destinacijama koje su kao stvorene za putovanje u dvoje – od planinskih staza koje vode do mesta sa najlepšim zalascima sunca, do malih gradova prepunih šarma i istorije. 

Pogledajte naše predloge i zabeležite u kalendar vikend putovanje za dvoje. Iznajmite udoban automobil, spakujte ono najosnovnije i zaputite se na nezaboravno putovanje.

Divčibare

Divčibare

Divčibare su pravo mesto za sve kojima treba odmor od gužve i buke modernog života.

Divčibare su pravi izbor ako tražite mesto za rekreativne šetnje, planinarenje ili skijanje tokom zimske sezone. Skijaške staze su prilagođene i za početnike i za rekreativce, tako da veliki broj parova baš ovde prvi put uči da skija. Divčibare su takođe poznate po prelepim vidikovcima, a uspon do Crnog Vrha pruža nezaboravan pogled na ceo region i planine u okolini. 

Tokom boravka, možete odsesti u nekom od lokalnih hotela i uživati u tradicionalnim jelima sa menija.

Divčibare

Naša preporuka za automobil: Peugeot 3008

Vrnjačka Banja

Vrnjačka Banja

Vrnjačka Banja je najpoznatije banjsko lečilište u Srbiji, idealno za parove koji žele da uživaju u termalnim izvorima i wellness tretmanima. Osim pomenutih termalnih izvora, u Vrnjačkoj Banji postoji i bogata kulturna ponuda – poseta istorijskim zgradama i muzejima.

Vrnjačka Banja nudi i prelepe parkove kroz koje možete šetati sa voljenom osobom, a jedno od poznatih mesta koja se vezuju za ovaj grad je Most ljubavi, gde su mnogi parovi ostavili katanac sa svojim inicijalima kao simbol svoje veze. 

Vrnjačka Banja

Naša preporuka za automobil: Renault Clio

Zlatibor

Zlatibor

Zlatibor je jedan od najpoznatijih turističkih centara Srbije, a nudi brojne mogućnosti za aktivan odmor. Ova planinska destinacija je idealna za parove koji vole avanture, sa stazama za planinarenje, obilaskom prirodnih atrakcija poput Stopića pećine, a tokom zime i skijalištima. 

Uživanje pored Zlatiborskog jezera, sa zalaskom sunca koji osvetljava planinske vrhove, pružiće nezaboravne trenutke kao iz nekog romantičnog filma.

Zlatibor

Naša preporuka za automobil: Toyota Rav4

Sremski Karlovci

Sremski Karlovci

Na obali Dunava, Sremski Karlovci kriju ne samo bogatu istoriju, već i romantične kutke savršene za parove željne opuštanja. 

Ako volite vino, ovo je prava destinacija za vas – obilazak vinarija i degustacija lokalnih vina obavezni su deo doživljaja. Ali Karlovci nude i mnogo više. Tu su impresivne istorijske građevine, poput Patriaršijskog dvora i Karlovačke gimnazije, jedne od najstarijih u Srbiji. Nakon što vas zadivi arhitektura i istorija, opustite se šetnjom do česme Četiri lava, gde kažu da ćete se uvek vraćati ako se napijete vode.

Obavezno prošetajte do vidikovca iznad Dunava i uživajte u neverovatnom pogledu na reku i vinograde.

Sremski Karlovci

Naša preporuka za automobil: Audi A4

Golubac

Golubac

Golubačka tvrđava, smeštena na litici iznad Dunava, pruža impresivan pogled i priliku za istraživanje jedne od najfascinantnijih srednjovekovnih tvrđava u Srbiji. Ovaj istorijski lokalitet je idealan za ljubitelje istorije, ali i one koji jednostavno žele da uživaju u prirodi. 

Nakon posete tvrđave, ne propustite Nacionalni park Đerdap, gde vas čekaju prelepe staze za duge šetnje, savršene za uživanje u dvoje. Svaki trenutak proveden ovde obojen je tišinom, veličanstvenim pejzažima i onim osećajem slobode koji dolazi samo kada ste okruženi prirodnom lepotom.

Golubac

Naša preporuka za automobil: Škoda Superb

Drvengrad

Drvengrad

Drvengrad na Mokroj Gori nije samo etno selo – to je mesto koje se ne zaboravlja. Prošetajte drvenim ulicama koje nose imena poznatih ličnosti, kako domaćih tako i stranih. Glavna ulica nosi naziv našeg nobelovca Iva Andrića, a svoju ulicu je dobio i najbolji teniser sveta - Novak Djoković. 

Vožnja Šarganskom osmicom kroz prelepe predele Mokre Gore pruža nezaboravno iskustvo. Dok se voz kreće kroz tunele i oštre krivine, otvaraju se fascinantni pogledi na planinske pejzaže. Drvengrad je savršeno mesto za parove koji žele mir, prirodu i autentični šarm u jednom.

Drvengrad

Naša preporuka za automobil: BMW X3

Planirate romantičan vikend za dvoje? Iznajmite automobil kod nas!

Verovatno ste čuli izreku da nije bitna destinacija, već samo putovanje i osoba sa kojom putujete.

Iznajmite vozilo iz naše ponude automobila i uživajte u sigurnom i udobnom putovanju bez brige o detaljima. Stvorite lepe uspomene sa vama dragom osobom, koje će trajati dugo nakon što putovanje završi! 

Kontaktirajte nas i naš stručni tim će vam pomoći u odabiru pravog automobila za vas, i obavestiti o svim pogodnostima koje nudimo za naše korisnike usluga.