Klikom na "Prihvati sve kolačiće" pristajete na skladištenje kolačića na vašem uređaju radi poboljšanja navigacije na sajtu, analiziranja korišćenja sajta i podrške našim marketinškim naporima. Pogledajte našu Politiku privatnosti za više informacija.
Dugoročni Zakup Vozila

Tražite najbolji automobil za porodična putovanja? Ovo su naše preporuke

July 25, 2024
Tražite najbolji automobil za porodična putovanja? Ovo su naše preporuke

Porodični automobili su kategorija za sebe.

Sa njima se stvaraju uspomene: izleti, letovanje, zimovanje, poseta baki i deki a i deca vole da se voze u njima. Porodični automobil mora biti udoban i siguran, sa dovoljno prostora za dečije sedište, torbe, flašice i igračke. Ako je ikako moguće, poželjno je i da automobil ne troši previše kako računi za gorivo ne bi bili veći od samog letovanja. Zbog toga delimo sa vama listu porodičnih automobila za koje možda niste čuli, i odgovoramo na pitanje koje često dobijamo:

Koji porodični automobil odabrati?

Kako se bira porodični automobil, šta uzeti u obzir?

Krenimo od očiglednog, broja sedišta.

Izaberite vozilo koje pruža dovoljno prostora za svakog člana porodice, i prtljag. Udobnost sedišta je podjednako važna. Sve i da vozite najlepši automobil na svetu, ako su sedišta neudobna, preuska, ili vam ne odgovara naslon - nećete uživati u vožnji.  Automobili koje delimo sa vama su veoma udobni a vožnja je pravi užitak.

Osim udobnosti, porodični automobil mora biti siguran.

Današnji automobili dolaze sa sigurnosnim sistemima kao što su adaptivni tempomat, sistem za zadržavanje u traci kao i pomoć pri parkiranju koji olakšavaju vožnju. Još jedna bitna stvar je visoka ocena na testovima sudara. Naravno, niko ne kreće na put očekujući nezgodu, ali dobro je znati da automobil koji vozimo zaista pruža dodatnu sigurnost u slučaju da se tako nešto desi.

Međutim, ono što očekujemo kada krećemo na putovanje sa porodičnim automobilom je odličan provod.

U to ime, porodični automobili su opremljeni infotainment sistemima kao što su Apple CarPlay ili Android Auto na koje se lako povezati preko telefona ili tableta. Sistemi dolaze sa ugrađenim Siri ili Google Assistant govornom podrškom koji se aktiviraju jednim klikom. Sa njima možete odgovarati na pozive ili poruke dok su vam ruke na volanu, a da ne pominjemo lakšu upotrebu navigacije, puštanje muzike i drugih zadataka. 

Ali nisu pozivi i poruke jedino što može odvraćati pažnju u toku vožnje.

Manjoj deci vožnja brzo dosadi pa može biti izazov za roditelje da im zaokupe pažnju. Dobra stvar je da neki porodični automobili stižu sa infotainment sistemima namenjenim deci. Moguće je povezati telefon ili tablet za slušanje muzike, gledanje crtanih filmova kao i igranje igrica. Ove funkcije olakšavaju putovanje kako za decu, tako i za roditelje.

Ali postoji nešto stresnije od vožnje sa decom na duga putovanja, a to je račun za gorivo.

Verovali ili ne, moguće je izabrati automobil koji je ne samo udoban i siguran, već i pristojno ekonomičan. Porodični automobili nude niz rešenja za manju potrošnju goriva, a neki od modela u našoj ponudi su dostupni i kao hibridne i električne opcije. Pa hajde da pogledamo koji su to porodični automobili za iznajmljivanje, koji će vam pored brojnih prednosti i funkcija koje nude - omogućiti da potrošite manje novca na gorivo, a više na uživanje sa porodicom. 

Ispod svakog vozila su navedeni podaci o vozilu koji se tiču infotainment sistema, veličine prtljažnika kao  i sigurnostnih sistema. Za najpreciznije informacije o dostupnosti svakog modela, potrošnji kao i drugim tehničkim informacijama - kontaktirajte naš tim stručnjaka direktno. Oni će vam pomoći da izaberete porodični automobil koji najbolje odgovara vašim potrebama i budžetu kao i o posebnim ponudama.

8. Kia Sorento

Kia Sorento je idealan porodični SUV koji kombinuje praktičnost i udobnost. 

Sa sedam sedišta i prostranim prtljažnikom od 660 litara, ovaj automobil će pružiti više nego dovoljno prostora za celu porodicu i prtljag. Infotainment sistem koji dolazi sa ovim modelom uključuje Apple CarPlay i Android Auto, što omogućava lako povezivanje uređaja. Deca se mogu zabavljati gledajući filmove i slušajući muziku dok vi uživate u udobnoj vožnji. Sorento je opremljen naprednim sigurnosnim sistemima kao što su Blind Spot Collision Avoidance (sistem za izbegavanje sudara u mrtvom uglu) i Lane Keeping Assist (pomoć pri zadržavanju u traci), što doprinosi sigurnosti pri vožnji za sve putnike u vozilu.

Sorento raspolaže i sa dvozonskim klima uređajem, koji omogućava podešavanje temperature za svakog putnika pojedinačno. Kia Sorento je postigao neverovatne rezultate i na testovima sudara, pa se smatra jednim od najsigurnijih SUV-a na tržištu.

Iznajmite Kia Sorento po najpovoljnijim uslovima!

7. Hyundai Santa Fe

Hyundai Santa Fe je prostran i udoban SUV savršen za porodična putovanja. 

Sa prtljažnikom od 625 litara i sedam sedišta, Santa Fe nudi dovoljno prostora za sve članove porodice i njihov prtljag. Infotainment sistem sa Apple CarPlay i Android Auto omogućava lako povezivanje telefona ili tableta. Santa Fe dolazi sa naprednim sigurnosnim sistemima kao što su Smart Cruise Control (pametni tempomat) i Blind Spot Collision Avoidance (sistem za izbegavanje sudara u mrtvom uglu), koji pružaju dodatnu sigurnost tokom vožnje. Santa Fe bukvalno klizi po putu, i nešto je što treba doživeti da bi nam verovali.

Ovaj model poseduje i trozonski klima uređaj koji omogućava individualnu kontrolu temperature za vozača, suvozača i putnike na zadnjim sedištima - idealno za letnje avanture.

Iznajmite Hyundai Santa Fe po najpovoljnijim uslovima!

6. Mazda CX-5

Mazda CX-5 je u poređenju sa prethodna dva modela kompaktan SUV koji savršeno kombinuje stil, performanse i praktičnost. 

Sa pet sedišta i prostranim prtljažnikom, CX-5 nudi dovoljno prostora za celu porodicu. Infotainment sistem takođe uključuje Apple CarPlay i Android Auto, na koje se povezujete preko svojih uređaja. Mazda CX-5 dolazi sa naprednim sigurnosnim sistemima kao što su Blind Spot Monitoring (sistem za uočavanje vozila u mrtvom uglu) i Lane Assist koji upozorava prilikom nenamernog izlaska iz trake. Korisnost ovih sistema je posebno primetna kada se putuje na duže relacije, te služe kao dodatna bezbednost za sve putnike. 

Takođe poseduje dvozonski klima uređaj, pružajući optimalnu udobnost svim putnicima u vozilu.

Iznajmite Mazda CX-5 po najpovoljnijim uslovima!

5. Ford Explorer

Ford Explorer Plug-In Hibrid je još jedan sjajan SUV sa prostranom unutrašnjošću i kapacitetom prtljažnika od 515 litara.

Dolazi sa infotainment sistemom SYNC 3 sa B&O zvučnim sistemom koji daje jako kvalitetan zvuk za sve multimedijalne sadržaje. Deca se mogu zabaviti koristeći zadnje ekrane za gledanje filmova ili igranje igara, a mala stvar koja pravi veliku razliku u svakom porodičnom putovanju su i dodatni držači za piće i stvari koji su taktički raspoređeni širom vozila. Napredni sigurnosni sistemi kao što su Adaptive Cruise Control (adaptivni tempomat) i Lane-Keeping System doprinose sigurnoj i udobnoj vožnji. 

Da ne zaboravimo, Explorer poseduje trozonski klima uređaj koji omogućava individualnu kontrolu temperature za vozača, suvozača i putnike na zadnjim sedištima.

Iznajmite Ford Explorer po najpovoljnijim uslovima!

4. Škoda Kodiaq

Škoda Kodiaq je praktičan SUV sa sedam sedišta i prostranim prtljažnikom od čak 720 litara. 

Infotainment sistem dolazi sa integrisanim Amundsen navigacionionim sistemom kojem se lako pristupa korišćenjem centralnog ekrana osetljivog na dodir. Na raspolaganju su i aplikacije za slušanje audio knjiga, muzike kao i vremenske prognoze. Canton sound sistem se ovde posebno ističe jer pruža kvalitetan zvuk za uživanje u svim multimedijalnim sadržajima. 

Klima sa zonskom kontrolom je nešto na šta ćete se brzo navići, a napredni sigurnosni sistemi kao što su automatsko kočenje u nuždi i Lane Assist osigurava bezbednost svih putnika u vozilu.

Iznajmite Škoda Kodiaq po najpovoljnijim uslovima!

3. Mercedes GLE

Mercedes GLE je luksuzni SUV koji pruža neprikosnovenu udobnost i sigurnost. 

Unutrašnjost vozila je prostrana a prtljažnik od 630 litara pruža sasvim dovoljno prostora za torbe i dečija kolica. MBUX sistem omogućava povezivanje uređaja za korišćenje navigacije i ostalih korisnih funkcija, dok Burmester surround sound pruža iskustvo vrhunskog zvuka “sa svih strana”. Držači za tablete na zadnjim sedištima su nešto čime se ne može pohvaliti svaki porodični automobil a sigurno će olakšati deci gledanje filmova ili igranje igrica u toku putovanja. 

Automobil poseduje aktivnu asistenciju za kočenje i asistenciju za zadržavanje u traci, koji osiguravaju dodatnu bezbednost i pomoć u vožnji. GLE poseduje četvorozonski klima uređaj, što omogućava svakom putniku da individualno kontroliše temperaturu.

Iznajmite Mercedes GLE po najpovoljnijim uslovima!

2. Audi Q7

Audi Q7 je luksuzni SUV sa sedam sedišta i prostranim enterijerom. 

Infotainment sistem MMI Navigation Plus uključuje dualne ekrane, bežični Apple CarPlay i Android Auto. Deca i odrasli mogu uživati u gledanju filmova, slušanju muzike, ili igranju igrica na ekranu osetljivom na dodir. Renomirani Bang & Olufsen 3D zvučni sistem daje kvalitetan zvuk za poseban doživljaj i avanturu na vašem putovanju. Četvorozonski klima uređaj kojim Audi Q7 raspolaže omogućava svakom putniku da individualno kontroliše temperaturu. 

Sigurnosne funkcije koje dolaze uz automobil su Adaptive Cruise Control, Lane Keeping Assist, Park Assist, Pre Sense Front i Side Assist za sigurnu i udobnu vožnju sa stilom koji samo Audi vozilo nudi.

Iznajmite Audi Q7 po najpovoljnijim uslovima!

1. BMW X5

BMW X5 je luksuzni SUV sa prostranim enterijerom sa pet sedišta, ali nudi i opciju trećeg reda za dodatna dva sedišta. 

Ova mogućnost promene broja sedišta znači da se može povećati veličina prtljažnika što je posebno korisno za duža putovanja kada treba upakovati dečje stvari i kolica koja zauzimaju dosta mesta. Sigurnosne funkcije uključuju Adaptive Cruise Control, Lane Keeping Assistant, Parking Assistant Plus, i Active Blind Spot Detection. Infotainment sistem iDrive 7.0 sadrži dva 12.3-inčna ekrana, Apple CarPlay i Android Auto, omogućavajući putnicima da uživaju u omiljenim sadržajima. Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound Sistem je zadužen za vrhunski zvuk. 

Četvorozonski klima uređaj omogućava svakom putniku da individualno kontroliše temperaturu, a panoramski stakleni krov pruža osećaj otvorenosti i prirodno svetlo. Idealan za sigurna, udobna i zabavna porodična putovanja.

Iznajmite BMW X5 po najpovoljnijim uslovima!

Neka naša vozila postanu deo Vaše porodične priče!

BizRent nudi veliki izbor porodičnih automobila savršenih za vaše sledeće putovanje. 

Bilo da tražite prostrane SUV-ove, luksuzne modele ili vozila sa naprednim sigurnosnim sistemima, naš vozni park zadovoljava sve vaše potrebe. Svaki od vozila sa liste iznajmljujemo a nudimo i opcije otkupa na rate. A ukoliko ste zainteresovani za ekološki prihvatljivija rešenja, u našoj ponudi imamo i električne automobile koji pružaju vrhunsku udobnost i performanse.

Kontaktirajte nas već danas i rezervišite idealno vozilo za svoje sledeće porodično putovanje. 

Vaša avantura počinje sa BizRent!